De grootste keuze aan leuke en hippe artikelen voor tijdens en na de zwangerschap.

Blog

matras

Een passend matras is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Iedereen heeft een eigen voorkeur voor een matras. De ene houdt liever van een hard matras en de ander ligt liever op een zacht matras. Maar hoe zorg je er nou voor dat je het goede matras haalt? In deze blog geef ik een paar handige punten die je kunnen helpen bij je keuze.

Welke hardheidsgraad?

Zoals ik hierboven al had aangegeven heb je ontzettend veel verschillende soorten matrassen. En elke matras heeft ook weer een verschillende hardheidsgraad. Daarom is het erg belangrijk om in de winkel te testen welke hardheidsgraad het beste past bij jou. Alleen door zelf te testen kom je erachter welk matras het beste voor je is.

Liever koel of warm?

Matrassen hebben ook verschillende lagen in het matras, dit kan zorgen voor verschillende temperaturen. Voor mensen die het snel koud hebben tijdens het slapen is een absorberend matras een betere optie. Dit bed zorgt ervoor dat de warmte van je lichaam wordt opgenomen in het matras. Op deze manier krijg je het minder snel koud. En als je het tijdens het slapen erg warm hebt is een matras die ‘’ademt’’ de ideale optie. Dit matras is luchtiger en hierdoor wordt het niet zo snel heel warm.

Voor wie?

Als je de enige bent die op het matras slaapt, is de keuze makkelijker om te maken. Maar als je samen met je partner slaapt, is het mogelijk dat je twee verschillende matrassen fijn vindt. In dat geval is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor twee verschillende matrassen of je moet samen tot een besluit komen. Het is immers wel belangrijk dat jullie beiden goed kunnen slapen.

Budget?

Bepaal van tevoren welk budget je hebt te besteden. Matrassen hebben verschillende prijsklassen en deze kunnen erg verschillen. Een duurder matras betekent niet altijd dat het ook beter slaapt, maar vaak is een duurder matras gemaakt van duurdere materialen. Het belangrijkste onderdeel is de levensduur van het matras, dit bepaalt welk bedrag relevant is voor je matras.

Wil je meer tips over je matras of slapen in het algemeen? Kijk dan hier op de website van Sleepyox. Zij geven je nog meer tips en hebben een handig overzicht aan beddenspeciaalzaken in Nederland waar je terecht kunt voor gedegen advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *