De grootste keuze aan leuke en hippe artikelen voor tijdens en na de zwangerschap.

Blog

  • Home
  • Blog
huis beter beveiligen

Thuis wil je natuurlijk dat je jezelf veilig kunt voelen en dat je je nergens zorgen om hoeft te maken. Je wilt namelijk niet dat je met angst gaat slapen omdat je bang bent dat er iemand je huis binnen kan breken. Sta dus eens stil bij de beveiliging van je woning en hoe je deze kunt verbeteren. Bedenk wat de zwakke plekken zijn in je huis en waar de verbeterpunten liggen. Het kan nog best wel eens lastig zijn om te bedenken hoe je je woning beter kunt beveiligen en daarom leggen wij in dit artikel 4 belangrijke tips voor je uitgelegd. Dit is een zeer belangrijke stap als je pas een verhuizer hebt ingeschakeld om naar een nieuwe woonwijk te gaan waar je de veiligheid van de buurt nog niet kent. 

De juiste deurbel

Wanneer je je veiliger wilt voelen in je eigen huis zul je als eerste eens na moeten denken over het installeren van een deurbel met een videosysteem. Zo’n soort deurbel kan namelijk in elk soort huis worden geïnstalleerd en beschikt over verschillende handige technieken. Een van de functies van een deurbel met video systeem is dat het een bewegingssensor heeft waarmee je in de gaten kunt houden wanneer er iemand voor de voordeur staat. Je krijgt dan een melding en kunt de videobeelden bekijken. Je kunt vervolgens voor kiezen om met de persoon die aan de voordeur staat te praten of om hem of haar af te schrikken. Je hoeft nu dus niet meer bang te zijn om je huis een paar dagen onbewoond achter te blijven. Je houdt op deze manier namelijk goed bij wat er allemaal gebeurd rondom jouw huis.

Monteer sloten

Ga ook eens na wat voor soort sloten je op dit moment gebruikt. Veel deuren zijn namelijk beveiligd met een puntssloten. De deuren zijn dan maar op een plek beveiligd en inbrekers kunnen deze deuren gemakkelijk open breken. Kies dus liever voor meerdere sloten die je op verschillende hoogtes aan de deur bevestigd zodat je het inbrekers niet te makkelijk maakt. Ook de ramen in huis zullen beveiligd moeten worden door een beveiligingssysteem. Vergeet hier dus zeker niet naar te kijken. 

Licht en geluid

Veel mensen schrikken enorm van plotseling licht en geluid. Al helemaal wanneer je iets aan het doen bent dat niet mag zul je hier van schrikken omdat je dan bang bent gepakt te worden. Maak hier dus gebruik van en bevestig bewegingssensoren in de achtertuin. Denk eens na over tuinverlichting die aangaat zodra er iemand langs loopt of ga voor een systeem waarmee je geluiden af kunt laten gaan. Zo schrik je inbrekers gegarandeerd af aangezien zijn niet willen opvallen. 

Maak het ze niet te makkelijk

Nu je weet wat voor grotere handelingen je kunt doen om je huis beter te beveiligen is het tijd om te kijken naar de kleine aanpassingen die je zou kunnen ondernemen. Het is namelijk niet slim om het inbrekers te gemakkelijk te maken. Je moet dus altijd je ramen sluiten en geen dure apparaten in het zicht leggen. Haal ook altijd de sleutels van het slot zodat inbrekers op deze manier in ieder geval niet binnen kunnen komen. 

Door bovenstaande tips toe te passen kun je binnen no time je woning beter beveiligen. Ga eens na waar er in jouw woning nog mogelijkheden zijn om de beveiliging te verbeteren en ga hiermee aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *