De grootste keuze aan leuke en hippe artikelen voor tijdens en na de zwangerschap.

Blog

  • Home
  • Blog
hardlopen met pet

Hardlooppetten hebben veel voordelen voor hardlopers. Ze kunnen je er stijlvoller uit laten zien, het zweet uit je ogen houden en je beschermen tegen de zon. Maar wist je dat ze ook meer functionele dingen doen? Dingen zoals insecten weghouden en je beter zichtbaar maken voor voetgangers, fietsers en automobilisten? Het is waar! Dus of je nu een fervent hardloper bent of gewoon af en toe rent, een pet kan je helpen je haar op zijn plaats te houden en tegelijkertijd je huid te beschermen tegen UV-stralen.

Een pet beschermt je huid

Hardlopen is een geweldige manier om in beweging te komen, maar het kan hard zijn voor je huid. Als je jezelf niet beschermt met een hardloopmuts, loop je het risico op zonnebrand en windverbranding (wat kan leiden tot schuurplekken), zweetvlekken op je kleding en muts, plus andere weer-gerelateerde problemen. Hardloopcaps zijn ontworpen om tegen al deze dingen te beschermen!

Een pet houdt je droog van al het zweet

Als je rent, vooral op een warme dag, zweet je. Heel veel. En dit kan een slechte zaak zijn als het zweet in je ogen of gezicht loopt terwijl je rent. Het prikt en het maakt het moeilijker om te zien waar je loopt, wat kan leiden tot verwondingen of erger (bv. aangereden worden door een auto).

Een baseballpet helpt dit probleem te voorkomen door een absorberend oppervlak te bieden dat zweet opvangt voordat het de kans krijgt je ogen binnen te dringen of van bovenaf naar beneden te druppelen. Misschien helpt het dragen van een baseballpet zelfs om de zon uit jouw ogen te houden – wat hoofdpijn en andere symptomen van te veel blootstelling aan zonlicht kan helpen voorkomen!

Een pet houdt insecten uit je haar

Hardlopen met een hoed op houdt ook insecten uit je haar. De insecten kunnen afleidend, rommelig en vervelend zijn, maar je merkt ze misschien pas als ze al vastzitten in je lokken.

Sommige mensen vinden het ook prettig om hun haar los te hebben als ze sporten, maar dat kan soms in de weg zitten of zelfs blessures veroorzaken. Met een hardlooppet houd je die lokken uit het zicht, zodat je je kunt concentreren op de weg voor je – of beter nog: op wat er achter en om je heen gebeurt. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan!

Een pet beschermt tegen UV-straling

UV-stralen zijn de belangrijkste oorzaak van huidkanker. UV-stralen kunnen ook voortijdige veroudering en schade aan de ogen veroorzaken, evenals zonnebrand, zonnevergiftiging en zonneallergie.

Door tijdens het hardlopen een pet te dragen, bescherm je je in de zomermaanden tegen schadelijke UV-stralen. Dit helpt complicaties als gevolg van overmatige blootstelling aan zonlicht, zoals huidkanker, vroegtijdige veroudering van jouw huid of oogletsel, te voorkomen.

Een pet maakt je beter zichtbaar in het verkeer

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om jezelf beter zichtbaar te maken in het verkeer. Het dragen van een pet met een reflecterende strook is een manier om ervoor te zorgen dat automobilisten je zien, en dit is vooral belangrijk als je in het donker hardloopt of als het sneeuwt. Een andere optie is het dragen van een veiligheidsvest – deze zijn licht van gewicht en gemakkelijk aan te trekken over je hardloopkleding als dat nodig is.Ten slotte kun je ook overwegen een LED-lampje (dat je op je hoofd kunt bevestigen) aan te schaffen zodat andere mensen kunnen zien waar je ’s nachts naartoe gaat. Een pet voor het hardlopen kun je kopen bij Trailrun Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *