De grootste keuze aan leuke en hippe artikelen voor tijdens en na de zwangerschap.

Blog

  • Home
  • Blog
schuifdeuren

Het selecteren van de juiste binnendeur kan soms een pittige opgave zijn. Een traditionele deur kan al snel erg saai zijn en niet passen bij je interieur of smaak. Schuifdeuren zijn een aantrekkelijke optie en ideaal voor zowel grote als kleine ruimtes in je woning. Waarom kiezen voor schuifdeuren? Dit artikel geeft uitleg.

Wat is een schuifdeur?

Een schuifdeur hangt door middel van een schuifsysteem boven de opening van een deur. Het schuifsysteem bestaat uit rails die heen en weer kunnen schuiven. De deur valt hiermee voor de deuropening als de deur dicht gaat, of deze schuift over de muur heen als deze open staat. Er zijn diverse schuifsystemen en ontwerpen beschikbaar.

Een schuifdeur bespaart ruimte

Een schuifdeur hoef je niet open te draaien en dit bespaart aanzienlijk in ruimte. Het is een ideale oplossing voor kleine appartementen of kleinere ruimtes. Ook is het een goede uitkomst voor een smalle gang of een badkamer.

Het realiseren van meerdere ruimte

Niet alleen kleine ruimtes kunnen profiteren van een schuifdeur: grote en open ruimtes kunnen optimaal profiteren van de voordelen van een schuifdeur. Heb je een Loft? Of een open leefruimte? Dan kan deze door middel van een schuifdeur opgedeeld worden tot meerdere functionele ruimtes. Denk hierbij aan een schuifdeur van robuust hout. Ook een open design heeft zijn charme omdat dit een stukje openheid creëert in je woning.

Houd je woning netjes en overzichtelijk

Een schuifdeur doet prima dienst voor het afgrenzen van ruimtes. Naast deze taak is een schuifdeur ook goed geschikt om diverse spullen in huis uit het zicht te houden. Een televisie die je bijvoorbeeld niet vaak gebruikt, kan prima achter een schuifdeur zijn plaats vinden. Daarnaast kan diverse apparatuur zoals een wasmachine of droger achter een schuifdeur geplaatst worden, zodat deze netjes uit het zicht blijft.

Levensloopbestendige schuifdeuren

Mensen die slecht ter been zijn, op leeftijd of in een rolstoel zitten weten dat beweging niet zo eenvoudig verloopt. Het voor en achterwaarts rijden bij een traditionele scharnierdeur gaat vaak moeizamer. Ook blinden en slechtzienden kunnen baat hebben bij een schuifdeur aangezien een schuifdeur veiliger en prettiger in gebruik is.

Wees creatief

Een schuifdeur valt voor een deuropening en hoeft niet perfect passend te zijn. Schuifdeuren bieden vrijheid en zorgen ervoor dat je je creativiteit mag gebruiken. Schuifdeuren zijn in diverse variaties verkrijgbaar waardoor je een unieke schuifdeur kan realiseren. Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur? Dan is de keuze voor een schuifdeur met metaal en glas een erg mooie optie. Bron: deurenweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *